Vill du komma iväg på ditt eget äventyr så kan vi hjälpa till. Kanske har du kommit en bit i livet och drömt om att göra något annat ett tag men det har, av olika skäl, inte blivit av.

Coaching

Vår coaching bygger på en god relation mellan dig och din coach. Tillsammans för vi ett samtal med syfte att utveckla din självmedvetenhet och din förmåga att nå dina personliga mål.

Vi arbetar metodiskt och utifrån en helhetssyn genom att tillföra genomtänkta frågeställningar och inspiration. Vi börjar med att göra en tydlig beskrivning över vad du vill ska hända vid samtalen.

Föredrag om långresor och spännande platser

Vi berättar om långresor och hur man kan göra för att komma i väg på sitt eget äventyr.

Vi har också föredrag om platser och områden där vi spenderat mycket tid och som har en särskild plats i våra hjärtan. Exempel på detta är till exempel Cook Islands i Söderhavet, Klippiga bergen eller vår senaste favorit Pacific North West med stora vildmarker i Washington, British Columbia och Alaska. En populär föreläsning handlar om våra resor i spåren av Guldrushen 1898 i Alaska och Yukon Teritory.

Kurser

Vi erbjuder flera olika kurser kopplade till resor och äventyr. Vi anpassar innehållet efter deltagarnas önskemål.

Kurs långresa: En längre tid på resande fot innebär att man behöver fundera på större frågor till exempel hur man gör med barnens skolgång, vilka regler som gäller vid tjänstledighet och hur man ordnar med uthyrning av bostaden. Vi lär också ut vilka mekanismer som är i rörelse när en grupp eller familj planerar och genomför en längre resa.

Kurs familjen eller gruppens fjällvandring: Förberedelser, utrustning och genomförande.

Alla våra utbildningar är kvalitetssäkrade av behörig lärare och rektor.

Rådgivning - Längre resor

Vi erbjuder också rådgivning för långresor och äventyr för enskilda och familjer. Då vi själva under längre perioder besökt fem av sju världsdelar för egna äventyrsresor har vi en stor egen erfarenhet och ett stort kontaktnät att stödja oss på.

Vi kan hjälpa till med idéer, planering och praktiskt genomförande men framför allt kan vi hjälpa dig att se till att din dröm verkligen blir av. Vi är ingen resebyrå men kan förmedla kontakten med en mängd reseföretag och andra organisationer som kan hjälpa till på olika sätt.

Vill du starta eller utveckla ett företag? Har du en affärsidé du vill förverkliga? Vi kan hjälpa dig. Läs mer om vårt koncept B4Business här.

"En härlig bok som väcker känslor."

Tänk att få stänga av ekorrhjulet, strunta i e-post, mobiler och tider att passa. Tänk att bara packa det nödvändigaste, låsa huset, ta med barnen och under ett år ge sig ut på äventyr i världen.

Vajande palmer i Söderhavet. Hissnande naturupplevelser och vilda djur i Nya Zeeland. Möten med spännande människor och annorlunda kultur i Indonesien. Midjedjup pudersnö i Kanada.

Läs berättelsen om en familj som återtog kommandot över sitt liv.

Läs mer och köp boken här.

Att vandra är ett bra sätt att komma nära naturen. Den stora skogen, en vacker vy eller varför inte ett dopp i en trollsk tjärn. När man vandrar finns det också tid för samtal om livets stora frågor.

Du kan välja att vandra själv med en guide eller följa med i en grupp. Du bär bara det du behöver för dagen. Resten ordnar vi. Läs mer här.

Tillagd i varukorgen