En liten men kraftfull GPS

En liten men kraftfull GPS

Garmin eTrex 20 är liten, lätt och mycket användbar handhållen gps.

Enheten har sex knappar och joysticken på ovansidan gör det lätt att sköta alla funktioner med en hand. Den är kompatibel med alla Garmins topo kartor men du kan såklart spara pengar genom att använda egna kartor också.

Enheten är förinställd med sex olika profiler som gör att du kan anpassa visningen för olika aktiviteter. Den väger bara 140 gram inklusive batterier och har hela 25 timmars batteritid, vilket nästan är dubbelt så mycket som hos större enheter.

Som jag har förstått det är den eTrex-serien som säljs nu en uppdaterad variant av den som sålts tidigare. Den lilla storleken måste förstås påverka satellitmottagningen och därmed noggrannheten men det är inget jag har märkt ens i fin-navigering.

Den lilla 2’’ skärmen ger litet utrymme för kartan och att lägga till datafält blir nästan omöjligt men kartan syns tydligt och funktionerna i förhållande till vikt och batteritid gör ändå GPS:en till en vinnare för oss som gillar att röra oss lätt och snabbt i terrängen alternativt vill ha en lätt enhet i packningen som reserv.

Magnus Brink, april 2013

B4Adventures.se

2013-04-11 17:41
Tillagd i varukorgen