Espresso i vildmarken

Espresso i vildmarken

Gott kaffe med i det närmaste perfekt crema

För oss som föredrar en espresso när vi är ute i vildmarken istället för kokkaffe eller frystorkat finns det några lösningar att ta till.

De maskiner vi testat tidigare har varit lite för tunga för att lägga i ryggan och har bäst fungerat i Basecamp eller på resor men nu har vi hittat en ny lösning i form av Wacoco Minipresso GR.

Minipresso har en smart och snygg konstruktion och känns gedigen i handen trots att den bara väger 360 gram. Allt du behöver för ditt kaffe finns i cylindern och lägger du i kaffet i förväg behöver du bara lite varmt vatten ur en termos så har du ditt kaffe klart på mindre än en minut.

Du pumpar upp trycket enkelt med dina fingrar tack vare den halvautomatiska kolven och fortsätter med ca 20 pumpningar tills vattnet är slut. En espresso tar ca 8 gram kaffe (2 cl) och 7,5 cl vatten, vilket ger 5 cl färdigt kaffe. Trycket är 116 PSI/8 bar, vilket är klart godkänt.

Kaffet blir gott och maskinen skapar en riktigt bra crema. Det är imponerande att en sån här liten handpumpad och portabel maskin faktiskt kan åstadkomma kaffe i klass med stora elektriska maskiner.

Efter att du är klar sköljer man enkelt ur maskinen och den är klar att ta plats i ryggsäcken igen.

Några tips för användandet är att förvärma maskinen genom att köra den med varmt vatten utan kaffe en gång innan du fyller på kaffet. Det är också viktigt att välja riktigt espressokaffe. Om du maler själv kan du behöva pröva dig fram för att hitta rätt nivå på malning.

Magnus Brink

www.b4adventures.se

2018-01-19 09:32
Tillagd i varukorgen