Myggfälla

Myggfälla

Gasdriven myggjägare inget för gramjägare

Då jag är van att röra mig bland mycket mygg och nog testat de flesta myggmedel ställde jag mig lätt skeptisk till den portabla myggjagaren TermaCell. Apparaten levereras med tre så kallade mattor med myggmedel och en gaspatron som monteras i en designad plasthållare och antänds, likt en cigarettändare vid användning. Lågan värmer upp mattorna som då ger ifrån sig ett ämne som myggen inte gillar men är luktfritt.

Apparaten är utformad för att ligga framme på bordet, läggas på marken eller bäras i bältet i ett särskilt hölster och sägs skapa en skyddszon på ca 20m² med 98 % skydd.

Något förvånad kan jag och mina vänner konstatera att maskinen faktiskt fungerar. Den är hyfsat lätt att packa och ta med sig, inte allt för svår att använda och framförallt verkar den verkligen skrämma bort myggen både luktfritt och ljudlöst. Jag har testat den både ute i skogen och hemma på terrassen med samma goda resultat. Inte ens vind eller regn verkar påverka förmågan att skrämma mygg.

Förutom att den är lite klumpig och meckig är den största nackdelen att den blir väldigt dyr i drift. Apparaten levereras med 12 timmars myggskydd. Kompletterande myggskydd köps därefter till som refill, vilket inte är billigt.

Som de flesta fungerande myggmedel innehåller även denna lösning kemikalier. Du slipper i detta fall ha dessa på huden men inandningen kommer du förstås inte ifrån. Den här mygglösningen innehåller ju dessutom en gaspatron, vilken man ska tänka på när man sop sorterar. Detta gäller såklart även myggmattorna.

Sammanfattningsvis är detta inte någon lösning för den som vill packa lätt och enkelt i vildmarken men en alternativ lösning om du har vänner på besök i basecamp eller på terrassen och som kanske inte är så vana vid myggor eller vill undvika att smörja in sig med myggmedel.

Magnus Brink

www.b4adventures.se

2014-08-14 17:43
Tillagd i varukorgen