Platta för hårda tag

Platta för hårda tag

Det finns vissa saker en Ipad eller annan vanlig platta inte klarar av. Du vill till exempel inte låta den ligga i vatten, ta ut den i snön eller tappa den i marken.

För oss som gillar att röra oss utomhus är därför en Samsung Galaxy Tab Active ett bättre val.

Den smidiga 8-tums plattan har Wifi och inbyggd lagring på 16 GB, utbyggbart med ett micro SD-kort. Den körs med Android 4.4 (KitKat) operativsystem och har en 1,2 GHz, Quad-Core och Qualcomm APQ 8026 processor uppbackad av Exynos. Det finns också en variant med kortplats för ett 4G simkort.

Plattan är damm- och vattensäker motsvarande IP67 vilket då såklart också gäller alla portar, kontakter, mikrofoner, högtalare och knappar. Detta gör att plattan fungerar säkert till och med i ett tält oavsett årstid.

Den löstagbara pennan som sitter i överkant gör att du kan hantera plattan till och med då du har tjocka tumvantar på. Vill du inte använda tangentbordet på skärmen finns det en bra skrivfunktion som översätter din vanliga handskrift till exempel text i ett dokument, excel-blad eller powerpointpresentation. Storleken på enheten gör att den utan problem ersätter din anteckningsbok även på ett möte i stan.

För den som behöver utökade funktioner för att kombinera äventyr med arbete har enheten också stöd för NFC, POGO-laddning och Samsung Knox säkerhet. Den är också certifierad för Citrix och SAP.

Det smidiga formatet, snabbheten och bra högtalare gör denna platta kul att använda. Det är skönt att slippa tänka på att packa plattan vatten- och stötsäkert när man lämnar kontoret för några dagar i vildmarken. Android ger tillgång till alla appar man någonsin kommer att behöva både för arbete och nöjen.

Ska man prata svagare områden är det möjligen skärmupplösning och kamerans prestanda men detta blir för mig då bara svagheter i jämförelse med andra plattor och inte till vad man faktiskt behöver.

Om du vill ha en platta som klarar en fjälltur i tält med hårt väder som samtidigt fungerar utmärkt både på kontoret och hemma i soffan kommer du inte hitta någon bättre. Då batteriet håller hela 10 timmar och dessutom enkelt kan skiftas till ett extra batteri kan du jobba många timmar under dagen och ändå titta på en bra film framåt kvällen oavsett var du har ditt basläger.

Galaxy Tab Active är ett klokt val för både Business & Adventure.

Magnus Brink

www.b4adventures.se

2015-02-09 09:54
Tillagd i varukorgen