Satellittelefon

Satellittelefon

En bärbar robust satellittelefon som väger 266 gram fungerar överallt på jorden.

Iridium 9555 är en bärbar robust satellittelefon som väger 266 gram. Den är alltså något större än en normal mobiltelefon men med skillnaden att den fungerar överallt på jorden. Eftersom det kostar en USD per minut att ringa använder vi den bara när vi måste.

Det går att skicka gratis sms till telefonen och svara på dessa med korta e-postmeddelanden på samma sätt som ett vanligt sms. Man behöver bara ange e-postadressen först i meddelandet.

På turer som tillåter att du tar med en laptop på fungerar det också att koppla upp sig mot internet. Då datahastigheten i Iridiums system är låga 2,4 kbit/s är användningsområdena något begränsade men via speciell programvara (accelerator) går det att skicka och ta emot e-post, kolla vädret, uppdatera bloggar och facebook. Iridium har även en egen sajt som är optimerad för websurf i dessa låga hastigheter. Den fungerar riktigt bra.

Det finns mer moderna satellittelefonsystem med snabbare dataöverföring men dessa har tyvärr ingen tillförlitlig täckning på de norra delarna av jorden.

Magnus Brink

B4Adventures.se

2012-06-04 16:28
Tillagd i varukorgen