Spot gen3 - Nödsändare och tracker

Spot gen3 - Nödsändare och tracker

Den tredje generationen av den lilla satellitbaserade nödsändaren och trackern Spot har täckning över nästan hela jordklotet. Den erbjuder kul funktioner för vardagsäventyraren och är en billig livförsäkring för den som rör sig längre ut i vildmarken.

Den tredje generationen av den lilla satellitbaserade nödsändaren och trackern Spot har täckning över nästan hela jordklotet. Den lilla dosan tål tuffa tag, är vattentät och väger bara 114 gram inklusive fyra AAA batterier. Du kan använda NiMH uppladdningsbara batterier eller Lithium, vilka räcker minst ett år vid normal användning.

Spoten fungerar inte bara för nödsituationer utan går även att använda för att kommunicera med familj och vänner under resans gång. Man kan exempelvis skicka sina GPS-kordinater meddelanden för att visa var du är och att du mår bra även om du inte har mobiltelefontäckning. Om du vill kan dessa meddelanden automatiskt läggas upp online på en karta så den som vill kan följa din tur i realtid. Du kan välja själv hur ofta du vill uppdatera kartan. Kopplingar mot Facebook och/eller Twitter är också möjligt.

Om du hamnar i trubbel kan du skicka nödmeddelande till utvalda vänner och hamnar du i en riktigt akut situation kan du alarmera räddningstjänsten i det land du befinner dig. En tilläggsförsäkring för en liten årlig kostnad täcker dessutom räddningskostnaderna på upp till 100.000 US dollar.

I den tredje generationen har man förbättrat satellitkommunikationen, utvecklat knappsatsen och adderat en anordning för att fästa sändaren på ryggsäcken. Man har också byggt in en sensor som känner av när du stannar, vilket sparar ytterligare på den redan långa batteritiden.

Spot tracker är lättanvänd och robust. Den är kanske mest kul för vardagsäventyraren men en billig livförsäkring för dig som rör sig längre ut i vildmarken.

Magnus Brink

www.B4Adventures.se

2014-05-23 09:38
Tillagd i varukorgen