Ultralätt kök

Ultralätt kök

För äventyraren som prioriterar lätthet och snabbhet.

Jetboil Sol är ett ultrakompakt gaskök i aluminium. Det väger bara 300 gram vilket knappt märks i packningen och fungerar bra även under de tuffaste förhållandena. Gasbrännaren, dess tillbehör och en 100-grams gasbehållare ryms i kokkärlet.

Thermo-Regulate brännaren levererar bra med värme ner till en yttertemperatur på -6˚ C. Kokkärlet på 0,8 liter erbjuder kanske inte möjlighet till några kulinariska äventyr men kokar vatten på extremt snabba två minuter för till exempel en frystorkad måltid eller varm dryck. Då ett uppkok bara använder 8 gram gas räcker en 100-gramsbehållare för en hel helgs äventyr i vildmarken.

Tändaren, av piezotyp, är integrerad i systemet och det finns även en tripod för att öka stabiliteten på ojämnt underlag. Om du vill använda en större kastrull sätter du på det medföljande grytstödet.

Kokkärlet är isolerat, har handtag och dess lock har både häll- och drickpip och en sil. Det går alltså att både hålla i kokkärlet och dricka direkt om man inte tar med sig en separat mugg, vilket kanske är trevligare.

Jetboil Sol är perfekt för dig som väljer den enkla vägen för dina måltider men vill ha större flexibilitet än varmt vatten i en termos.

Magnus Brink

www.b4adventures.se

2014-09-23 17:27
Tillagd i varukorgen