WiFi via satellit

WiFi via satellit

Tillsammans med din Iridium satellittelefon (9555 eller Extreme) skapar Iridium AxcessPoint en Wi-Fi-hotspot, som fungerar var du än är i världen.

Med hjälp av Iridiums nya AxcessPoint blir det alltså möjligt att använda din smartphone, surfplatta och laptop för att skicka e-post eller uppdatera sociala medier. Du kan hålla kontakten med kontoret, kunder, familj och vänner när du är på äventyr långt ute i vildmarken.

Den medföljande programvaran accelererar e-post och surfing genom att plocka bort bilder, pop ups, och annat som tar plats och tid att ladda. E-posten komprimeras kraftig. Dessa åtgärder är nödvändiga då satellitsystemet generellt har mycket låg bandbredd.

Den lilla dosan är lätt att ta med och har måtten 12,2 x 7,3 mm x 1,85 cm och väger bara 128 gram.

Med tanke på användningsområdet kan jag tycka att tillverkaren borde ha tänkt på att göra Axcesspointen mer skyddad för elementen, vilket man nu får lösa med ett vattentätt vadderat fodral eller en plastpåse. Den påstås också vara plug and play men då det är en amerikansk lösning krävs, som vanligt, lite handpåläggning första gången för att det ska fungera. Batteriet håller för två timmars användning och när det kommer till laddning borde man ha tänkt på att ha en standardiserad sladdlösning eller åtminstone samma kontakter som telefonerna.

Det är dock en fullt fungerande lösning som öppnar upp för att kunna kommunicera bredare med valfri mobil, platta eller laptop, vilket inte varit möjligt tidigare.

Magnus Brink, mars 2013

B4adventures.se

2013-03-21 18:13
Tillagd i varukorgen